O le a le aoga o paʻu uila i paʻu taʻavale?

Toʻatele tagata e matauʻa i le vaʻai i nisi o avetaavale tuai o avetaʻavale faʻalelei i luga o le auala. O le mea moni, latou te o ese uma mai le tagata laa laasaga i lea laasaga. Ua latou aoina le tele o poto masani aʻo leʻi mafai ona aveina ma le faʻamalieina. Le a le ituaiga o avetaavale sili ona fiafia i ai o le loli avetaavale.

O le tele o le loli e matua tele ma o le uta e maualuga. E faigata tele le aveina o se loli tele e aunoa ma ni tomai faʻapipiʻi. A aveina se loli tele, e tele tomai. O nisi tomai mafai faʻasaoina le pule le tele tupe. Pei na o avetaavale taʻavale, e masani ona tautau nisi paʻu taʻavale i autafa o paʻu. Aisea?

E pei o nisi tagata, tautau lipine i luga o se loli foliga manaia. A o le mea moni, e le o se mea lea mo le lelei o le lalelei, aua e alu ai le loli i fafo atu o le tausaga atoa, o lea e le maalofia ai le paʻu o le a maua ai sina palapala, aemaise lava pe a timu i luga o le pefu auala. A le vave aveese le eleele, o le a paʻu le paʻu.

Peitai, pe a alu se loli i se kamupani fufulu taʻavale faʻatau, e le maualalo le tau. Lea la ua o mai ni au faʻatau taʻavale ma se auala faʻapena. Faatautau le paʻu faʻapipiʻi i tafatafa o le paʻu, ia faʻaaoga le loli e faʻaseʻe ai le paʻu, ia faʻamau le paʻu, ona tuʻu ifo lea i lalo o le palapala, e leai se mea e manaʻomia ai se tagata e toʻatasi e alu i le fale taʻavale.

E ui e faʻapea e mafai e loli ona fufulu paʻu, ae tatau foʻi ona tatou mataala i le mea moni o mea e faigofie ona matutua, ae maise lava pe a uma ona timu i le la, o loʻo iai ni fasi fasi paʻu e le lelei tele, ma e masani ona taia i latou. ina ua māeʻa le maualuga o le la i le la. E tatau ona tatou amanaʻia le faʻafitauli lenei. O le taimi lava e maua ai le afi le fasi paʻu, e faigofie lava ona tutuina le paʻu, ma e tele foi le lamatiaga.


Taimi Post: Iulai-17-2020